Maand archief

Beweegfeest Prinses Margrietschool

Vandaag BEWEEGFEEST voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de Prinses Margrietschool. In het kader van De Week van het Openbaar Onderwijs organiseerde de OR een beweegmiddag op het oude voetbalveld, compleet met drinken en lekkers.

De kinderen speelden naar hartelust op de mega stormbaan en het springkussen. Ook werd er flink geoefend voor het schoolvoetbaltoernooi wat morgenmiddag in de planning staat. Wat een fantastische middag, waarbij de verbinding tussen de kinderen, jong en uit, eraf spatte. 2 kleuters over deze middag: ‘Wij hebben de mooiste dag van ons leven, want dit hebben we nog nooit meegemaakt!’

OR, bedankt!

Eindtoetsgegevens kloppen

Vandaag communiceren de eindtoetsaanbieders van de eindtoetsen Route 8, IEP, DIA en AMN dat een deel van de
leerlingen die recent hun eindtoets hebben gemaakt helaas een verkeerd toetsadvies heeft gekregen.

Gelukkig hebben wij zojuist bericht ontvangen dat dit niet van toepassing is op onze leerlingen van groep 8.

De adviezen kloppen met het advies wat u al van de leerkracht heeft ontvangen.

Start Oerol project

Donderdag hebben de kinderen van groep 4 t/m 8 de introductieles gekregen van het Oerol project voor de basisschool. Een start waarbij de kinderen werden uitgedaagd om actief mee te denken over de stellingen ‘Wat gebeurt er op het eiland’. En stel dat het eiland echt zelf zou kunnen voelen en denken ‘Wat betekent dit voor het eiland?’. Deze inspiratieles heeft maandag een vervolg tijdens de Week van het openbaar onderwijs. In de eerdere informatie op deze site staan de open lessen en koffiemomenten weergegeven. Ouders en belangstellenden zijn van harte welkom om aan te sluiten bij deze activiteiten!

Nieuw kernconcept: Macht en regels

Deze diashow vereist JavaScript.

Vandaag beginnen we met een spel met de groepen 4 t/m 8. We spelen ‘burenbingo’ en er staan een aantal (strenge) regels op het bord. Het is heel stil in de klas en iedereen is gedreven bezig. De regels worden niet overtreden. Dan komt groep 8 binnen. Zij moesten nog even iets bespreken met juf Ineke en willen ook graag meedoen. Opeens verandert de dynamiek in de klas. Er wordt door de klas gepraat, verkeerde getallen worden afgestreept, kinderen zijn opeens niet af als ze een foute bingo hebben. Maar als anderen protesteren, worden ze streng aangesproken door de juf. Je ziet steeds meer verbaasde en ook boze blikken. Wat gebeurt er?
En dan wordt het spel stilgelegd. Eén leerkracht neemt de macht over en beëindigt het spel. We bespreken met elkaar wat er gebeurde, wat dacht je, wat voelde je en wat wilde je?
Het blijkt dat groep 8 de boel gesaboteerd heeft en dat juf stiekem het gedrag van groep 8 tolereert. Dat voelt niet lekker, regels zijn dus toch wel heel belangrijk als je een spel speelt.
In groepjes gaan we vervolgens aan de slag om in een collage zichtbaar te maken wat de begrippen ‘macht’ en ‘regels’ inhouden. Tijdens de nabespreking komen er mooie opmerkingen naar voren. En, we lopen tegen vragen aan… reden te meer om de komende weken dieper in dit onderwerp te duiken. Een mooie opening van een boeiend nieuw kernconcept!

Week van het openbaar onderwijs

In de week van 20 tot 24 mei staan de deuren van onze school open voor onze ouders en andere belangstellenden.
Wij zijn trots op onze school en laten dat graag zien.

Klik op onderstaande link voor het hele programma.

Programma week van het openbaar onderwijs

Roeiwedstrijd Jo Krul troffee

De roeiwedstrijd om de Jo Krul troffee (snelste tijd) is gewonnen door de Prinses Margrietschool, wat zijn we trots op onze roeikanjers! De wedstrijd vond gisteren plaats in het Duinmeertje van Hee. Een heerlijke, sportieve middag voor de eilander basisscholen. En wat hebben onze drie teams het fantastisch gedaan!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Paashaas verstopt Paaseieren

De leerlingen van de Prinses Margrietschool beleven een gezellige middag bij Doodemanskisten. De Paashaas heeft de eieren goed verstopt. Wie o wie vindt het Gouden Ei???

 

Leerlingenraad

Vandaag kwam de leerlingenraad bijeen. De kinderen spraken over het schoolplein, de verkeerssituatie rondom de school en wensen die zij hebben om de schooltijd nog leuker te maken.  Wordt vervolgd…

Wat is een leerlingenraad?
In een leerlingenraad zitten kinderen die gekozen zijn door hun eigen klas. Het zijn leerlingen die graag namens hun klas allerlei zaken willen bespreken. Zo weten we wat de kinderen belangrijk vinden. Deze zaken kunnen ze bespreken in de vergaderingen van de leerlingenraad. Deze kinderen vertegenwoordigen de groep kinderen waar zij in zitten. Samen spreken zij voorafgaand aan elke vergadering met de eigen klas. Ze bespreken met de kinderen uit de eigen klas wat er goed gaat op school, wat verbeterpunten zouden kunnen zijn, en eventuele wensen.

Wat doet een leerlingenraad?
Een leerlingenraad kan meedenken met de leerkrachten en zal aan de slag gaan met de ideeën die zij binnenkrijgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de inrichting van het plein, meedenken over de organisatie van allerlei activiteiten zoals de kerstviering, musical, kinderkermis, voorleesontbijt enz. Zij moeten de informatie uit de klas goed kunnen overbrengen naar de leerlingenraad tijdens een vergadering. En andersom ook wat er besproken is in een vergadering weer in de klas vertellen. Aangezien wij samen met de Vosserschool deel uitmaken van de Brede school, zal er eens in de zoveel tijd ook samen met de leerlingenraad van de Vosserschool worden vergaderd.  

Wie zitten in de leerlingenraad?
Dit schooljaar zitten Ninthe (groep 8), Wessel T. (groep 7), Imke en Jenthe (groep 6) in de leerlingenraad.

 Waarom een leerlingenraad? 

 • De leerlingen hebben een eigen stem binnen de schoolorganisatie, zodat ze weten dat ze meetellen. 
 • De leerlingen maken spelenderwijs kennis met democratische beginselen. 
 • De leerlingen krijgen een beter inzicht in de organisatie van de school. 
 • De leerlingen kunnen ondervinden wat realistisch en haalbaar is. 
 • Bevorderen van: betrokkenheid met school, verantwoordelijkheid voor schoolse zaken, de kwaliteit van de schoolorganisatie en actief burgerschap.  

Wadvogel Kanoet in de stijl van Corneille

Zie hier: prachtige kanoeten in de stijl van Corneille. Gemaakt door de leerlingen van groep 4/5/6 van de Prinses Margrietschool. Geïnspireerd door de voorstelling ‘Kanoet’ die zij vandaag hebben bekeken. De kunstwerken zijn tentoongesteld op het prikbord bij onze klas. Neem gerust een kijkje!

De voorstelling ‘Kanoet’ is een coproductie van Stichting Pier21 met Garage TDI. In samenwerking met organisaties uit de wereld van de natuur en natuureducatie willen zij kinderen met andere ogen naar de natuur laten kijken. ‘Kanoet’ gaat over Mient die op liefdevolle wijze een presentatie voorbereid over het wonderlijke gedrag van wadvogels, de connectie van ons waddengebied met Afrika en Siberië en de samenhang tussen verschillende ecosystemen. Én over de kracht om op je eigen vleugels de weg te vinden.

Verkeersexamen: iedereen is geslaagd!

Groep 7 gefeliciteerd met jullie Verkeersdiploma! De leerlingen hebben vorige week het theoretisch en praktisch Verkeersexamen gedaan. Vanmorgen hebben twee agenten van de politie Terschelling het Verkeersdiploma aan de leerlingen overhandigd.

Nieuws per mail

Vul je mailadres in om in te schrijven voor e-mail alerts

Voeg je bij 389 andere abonnees

Contact

Prinses Margrietschool
Dennenweg 4
8881CJ West Terschelling
Tel.: 0562 - 79 80 04
e-mail sturen

Kalender

april 2019

ma di wo do vr za zo
1
2
 • Zwemmen gr 5/6
3
4
 • Gr 7 verkeer theorie examen
5
 • Gr 7 verkeer praktijk examen
6
7
8
 • Gr 1/2/3 SBB
9
 • Zwemmen gr 3/4
10
 • roeien Jo Krul bokaal
11
12
 • Koningsspelen
13
14
15
 • HVO
16
 • Zwemmen gr 3/4
 • Groep 8 IEP toets
17
 • Groep 8 IEP toets
18
 • Eieren zoeken
19
 • Leerlingen vrij
20
21
22
23
 • Zwemmen gr 5/6
24
 • Reserverdatum roeien
25
26
27
28
29
 • Meivakantie
30
 • Meivakantie