Maand archief

Uitnodiging ouderavond ‘Toekomst van het onderwijs en kinderopvang op Terschelling’

Wilt u meedenken over de toekomst van het onderwijs op Terschelling?

Vergeet dan niet om donderdag 13 december van 20:00 uur tot 21:30 uur naar de Brede school op West Terschelling te komen!

Brief ouderavond 13 dec 2018

Kernconcept MATERIE van start

Op de Prinses Margrietschool op Terschelling is vandaag het nieuwe kernconcept MATERIE van start gegaan. Twee verstrooide professors (alias juf Ineke en juf Lizanne) lieten de kinderen van groep 4 t/m 8 zien hoe je een proefje doet. De komende weken gaan de kinderen zelf aan de slag met experimenteren.

Donderdag 13 december is de gezamenlijke  opening van het kernconcept MATERIE met de gehele Margrietschool. Er wordt dan een bezoek gebracht aan het scheikunde lokaal van VMBO ‘t Skylger Jouw in Midsland.

 

Next Level tentoonstelling (Plastic Super) in Leeuwarden

Afgelopen vrijdag heeft gedeputeerde Sietske Poepjes de tentoonstelling Plastic Super geopend in Dbieb in Leeuwarden, in de Blokhuispoort. Alle Next Level scholen waaronder de drie openbare scholen van Terschelling hebben meegewerkt aan het tot stand komen van deze expositie.
Via onderstaande link is een reportage van de opening te beluisteren.

Iedereen is welkom om deze mooie tentoonstelling te gaan bekijken van 29-11 t/m 30-12.

Geslaagde workshop sjabloontechniek

Zie hier het resultaat van de workshop sjabloontechniek met stencilinkt, door kunstenares Willy Bergsma. Een groot succes, aldus de kinderen van groep 4/5/6 van de Prinses Margrietschool op Terschelling. Deze les werd gegeven in het kader van culturele vorming.

Deze diashow vereist JavaScript.

Afsluiting Kernconcept Binding

Vandaag is het kernconcept Binding op de Prinses Margrietschool op gezellige wijze afgesloten met een Terschellinger ochtend. De kinderen hebben het Schylger volkslied geleerd, de beginselen van het volksdansen geoefend met Vereniging Terschellinger Volksdansen én met elkaar aan een gezamenlijke creatieve opdracht gewerkt. Rode draad: verbinding met je groep, de school, je woonplaats en het eiland!

Groep 4/5/6 van de Prinses Margrietschool te West-Terschelling krijgt les over de Zeeliedenherdenking

Groep 4/5/6 van de Prinses Margrietschool op Terschelling kreeg op 11 oktober in de museumwerf op West les over de Zeeliedenherdenking.
Tijdens deze herdenking (aanstaande zaterdag om 14:00 uur in de Westerkerk op West) worden alle zeelieden herdacht die niet zijn teruggekeerd van zee. De enthousiaste vrijwilligers van ‘het comité zeelieden herdenking’ vertelden de geschiedenis van de reddingsbrigade en het verhaal van de redders van de roeireddingsboot die zijn verdronken tijdens de berging van het schip Queen of Mistley in 1880. De leerlingen luisterden naar dit verhaal al zittend in de roeireddingsboot, een hele belevenis. Ter afsluiten werden de leerlingen door de vrijwilligers meegenomen naar de oude begraafplaats om het graf te bekijken.

Prinsjes- en prinsesjesdag

Prinsjes – en Prinsjesdag op de Prinses Margrietschool Terschelling

Tijdens de prinsjes- en prinsesjesdag op de Margrietschool op 18 september onthulde locatiedirecteur Esmé Bijlsma de ‘Next Level Nota’. Onder toeziend oog van alle leerlingen van de school en hun ouders (die in grote getalen aanwezig waren) werd het Koffertje geopend. Hieruit kwam de nota waarin de speerpunten stonden waaraan de school het komende jaar gaat werken: introductie van het vak Engels in de onder- en middenbouw; bewegend leren; 21e eeuwse vaardigheden en ICT én de invoering Kernconcepten (tweede jaar) met dit schooljaar de thema’s ‘binding’, ‘materie’, ‘evenwicht en kringloop’ en ‘macht en regels’.  Hierna presenteerde elke groep speerpunten uit hun eigen koffertje.

Na de gezamenlijke start konden de kinderen en hun ouders in elke levelgroep presentaties en workshops beleven en zien om te ervaren hoe het er in onze groepen aan toe gaat. En net zoals op de landelijke Prinsjesdag droeg iedereen zijn mooiste hoed.

Deze diashow vereist JavaScript.

Expeditie Boschplaat – groep 4 t/m 8

September 2018

De groepen 4 t/m 8 van de Prinses Margrietschool Terschelling hebben van 12 t/m 13 september deelgenomen aan Expeditie Boschplaat. Deze expeditie is een initiatief van Staatsbosbeheer Terschelling met als doel elk eilander kind een keer in hun basisschooltijd te laten ervaren hoe het is om te overnachten op de Boschplaat. Het donkerste plekje van Nederland.

Na een huifkartocht vanaf de parkeerplaats in Oosterend worden we opgewacht door de professor en de boswachter. Zij nemen ons mee over het strand, waar interessante weetjes worden verteld over de zee, het strand en uiteraard het bijzondere natuurgebied De Boschplaat. In de duinen worden we opgewacht door nog twee boswachters van Staatsbosbeheer Terschelling. Er is nu een vogelaar, een bodemonderzoeker en een flora en fauna specialist in ons midden. Na een interessante onderzoeksopdracht over de verschillende planten die groeien in het duingebied eten we onze lunch in de duinen.

‘s Middags is het tijd om de tenten in te richten en even te spelen. Vervolgens gaan we op flora en fauna expeditie. De specialisten van Staatsbosbeheer Terschelling vertellen ieder over hun specialisme.  De kinderen doen in groepjes onderzoek met bodemmonsters, wat veel zegt over de geschiedenis van Terschelling, onderzoek naar de verschillende leefgebieden van dier- en plantensoorten én onderzoek naar broedgebieden van vogels. Aan het einde van de middag nemen we afscheid van de kinderen van groep 4.

Na een lekkere maaltijd volgt er een interessant avondprogramma. Een oud boswachter van Staatsbosbeheer vertelt over de Boschplaat en we houden een kampvuur op het strand. Na een fantastische dag volgt een (zeer koude) nacht. De sterrenhemel is adembenemend.

Om 6:30 uur worden we gewekt door de zingende boswachters. We wandelen naar een hoge duintop waar we de zon prachtig zien opkomen. We wandelen verder naar het drenkelingenhuisje en voor degenen die dat willen doen we de zonnegroet op het strand. Het ontbijt staat klaar als we terugkomen en daarna is het alweer tijd om de tassen in te pakken en de tenten schoon te maken. Als we de huifkarren in de verte zien aankomen weten we dat onze expeditie erop zit.

De Prinses Margrietschool bedankt alle boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer Terschelling en ouders voor deze onvergetelijke ervaring!

Excursie Doodemanskisten

Deze diashow vereist JavaScript.

Presentatie Project Plastic Soep

Op de Waddenconferentie waar de ministers van Duitsland, Denemarken en Nederland praten over de toekomst van de Wadden, laat Terschelling zich zien.

Victor Frederik en Saar Gerwen maakten met de kinderen van de drie Next Level basisscholen op Terschelling een portret van Plastic Soep. Zij gaan dit samen met zes leerlingen op het podium van de schouwburg de Harmonie in Leeuwarden presenteren met een mooi filmpje, evenals in de Foyer op de Waddenmarkt. De kinderen uiten hiermee hun zorg over de toekomst van een wereld vol plastic. Dit project is mogelijk gemaakt door Sense of Place.

 

“Wat een goede actie op onze Terschellinger scholen over plastic soep. Deze actie spreekt mij heel erg aan. Op 18 mei ben ik er als vertegenwoordiger van de Wadden bij. Dan kan ik mooi trots zitten zijn op de bijdrage van deze jonge eilanders.”
Bert Wassink
Burgemeester van Terschelling

Nieuws per mail

Vul je mailadres in om in te schrijven voor e-mail alerts

Voeg je bij 382 andere abonnees

Contact

Prinses Margrietschool
Dennenweg 4
8881CJ West Terschelling
Tel.: 0562 - 79 80 04
e-mail sturen

Kalender

december 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
 • Surprises mee naar school
 • HVO
4
 • Sinterklaas op school
 • Zwemmen gr 3/4
5
6
7
8
9
10
 • HVO
11
 • Zwemmen gr 3/4
12
 • MR
13
14
15
16
17
 • HVO
18
 • Zwemmen gr 5/6
 • Kerststukjes maken
19
20
 • Kerstviering 17.00-19.00u
21
 • Leerlingen 12.00u vrij
22
23
24
 • Kerstvakantie
25
 • Kerstvakantie
26
 • Kerstvakantie
27
 • Kerstvakantie
28
 • Kerstvakantie
29
 • Kerstvakantie
30
 • Kerstvakantie
31
 • Kerstvakantie