Maand archief

Kerstmarkt 7 december

Beste ouders,

Hier een bericht van de ouderraad!

Aanstaande zaterdag staan wij op de kerstmarkt bij Zus van 14.00-17.00 uur. We verkopen o.a. heerlijke pofkes,

mooie decoraties voor de feestdagen en leuke cupcakes voor de vogels! Ook hebben we een verloting: de winnaar

krijgt een mooi versierde vogeltaart mee naar huis!

Met de opbrengst willen we graag leuke activiteiten voor de kinderen organiseren. We hopen op een grote opkomst, kom gezellig langs!

Tot zaterdag

Opening SPOT ON! expositie

In de link hieronder de uitnodiging voor de opening van het kunst project SPOT ON!

 

Spot ON expositie

Kunstproject NextLevelScholen Spot On

In het teken van het NextLevelSchool project SPOT-ON hebben we met de groepen 4 t/m 8 gewerkt aan een kunstwerk waarin de beleving van je woonomgeving is verwerkt. De uitwerking is een eilander reliëf van hout, gemaakt door gr 7-8. Daarin is informatie verwerkt uit interviews die kinderen uit gr 4-5-6 hebben afgenomen met o.a. een verkeersleider van de Brandaris, de milieujutter en een havenmeester. De kunstwerken van alle NextLevel Scholen worden vanaf 10 december 2019 tentoongesteld in de Blokhuispoort in Leeuwarden.

Opening kernconcept COMMUNICATIE

Maandagmiddag 11 november

Om ons nieuwe kernconcept -communicatie- te openen speelden alle kinderen van onze school spelletjes met elkaar. Spelletjes als pictionary, hints, wie ben ik, geblinddoekt over een lijn lopen, een bouwwerk van Lego nabouwen zonder dat je het ziet etc, lieten de kinderen ervaren hoe belangrijk communicatie is. De komende 10 weken gaan we met dit Kernconcept aan de slag.

Het werken met kernconcepten is een aanpak voor wereldoriëntatie die veel ruimte laat voor leerlingen en leerkrachten, waarbij doelgericht gewerkt wordt aan het krijgen van inzichten. Vakken als aardrijkskunde, natuur&techniek en geschiedenis worden niet meer als apart vak gegeven, maar komen samen binnen de thema’s van de kernconcepten. Ook worden de 21e eeuwse vaardigheden en creatieve vakken geïntegreerd. Samen met leerlingen richten we een leeromgeving in met allerlei uitdagende werkvormen, activiteiten en leerbronnen.

Juf Ineke 25 jaar voor de klas

Dinsdag 5 november was het feest op de Prinses Margrietschool: juf Ineke werd in het zonnetje gezet. Met de kinderen, collega’s, familie en vrienden vierde juf Ineke haar 25 jarig jubileum als leerkracht.

Nadat alle kinderen juf Ineke verrasten met een mooie bloem, werden er toneelstukjes gemaakt die vervolgens ten tonele werden gebracht. In het officiële gedeelte werd juf Ineke toegesproken door directeur Esmé Bijlsma, directeur bestuurder Willy Cupido en haar zus Myrte. Het feest werd afgesloten met heerlijke pannenkoeken voor alle kinderen en genodigden, gebakken door de OR.

Nationaal Schoolontbijt (lunch)

Vandaag stond het Nationaal Schoolontbijt centraal, wat voor de leerlingen van de Brede School West een gezonde en gezellige lunch werd. Burgemeester Bert Wassink was uitgenodigd om met de groepen 7 & 8 te lunchen. In de groepen is aandacht geschonken aan de ‘beste start’ van de dag, namelijk het ontbijt. Een van de vijf vuistregels waarom ontbijten zo belangrijk is: ‘Ontbijten geeft je energie’. Op de website www.schoolontbijt.nl staat informatie als u meer wilt weten over een gezond ontbijt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zeeliedenherdenking

This gallery contains 12 photos.

Vanmiddag kreeg groep 4/5/6 een les in het kader van de Zeeliedenherdenking. Een groepje vrijwilligers zet zich in om de Terschellinger kinderen kennis te laten maken met deze jaarlijks terugkerende herdenking. Speciale aandacht dit jaar is er voor de omgekomen studenten van de Zeevaartschool op het eiland. Daarom mochten de kinderen eerst een kijkje nemen op het opleidingsschip ‘Octans’. Tijdens de rondleiding door de machinekamer, de brug en de kaartenkamer keken ze hun ogen uit en vroegen de studenten het hemd van het lijf. Daarna vertelde Jannie Wortel in de ruimte van de jachthaven over het zeeliedenmonument en waarom we elk jaar een herdenking houden. Ten slotte knutselden de kinderen boeien, sturen en schroeven om de kerk zaterdag mee te versieren.  Mooi om te zien hoe de kinderen genieten van de historie van hun eiland.

Red Cross Quest

In samenwerking met de Brandweer van Terschelling en het Rode Kruis was er een interactieve speurtocht voor de kinderen van groep 7 en 8 georganiseerd in de gymzaal op West. De fictieve hoofdpersonen, Bram en Maya, hielpen de kinderen om meer te leren over EHBO. Hierdoor hebben zij verschillende EHBO-vaardigheden geleerd. Bovendien kregen de kinderen spelenderwijs te maken met respect en zelfredzaamheid. Namens de kinderen en leerkrachten bedankt voor de leuke en leerzame middag!

Deze diashow vereist JavaScript.

Kinderboekenweek Reis mee!

Het thema van de Kinderboekenweek is: Reis mee! Twee kinderen hebben een ‘Escape Room’-achtige game van Kraak’m aangeboden aan hun klasgenoten van gr. 7 en 8. Samenwerken, creatief denken en andere 21st Century skills kwamen op een speelse manier aan bod. In deze game gingen de kinderen op zoek hoe Pen (hoofdpersoon) op reis ging naar Londen. Door het oplossen van rekenopgaven en enkele puzzels, werden codes ontdekt. Daarmee kon Pen uiteindelijk Boek (andere hoofdpersoon) bereiken en kwam het codewoord in beeld en werd de game opgelost. Mooi om de betrokkenheid en de actieve bijdrage van de kinderen te zien!

Deze diashow vereist JavaScript.

Leesmarathon op de Prinses Margrietschool

  • Op de Prinses Margrietschool is de Kinderboekenweek 2019 vanmorgen van start gegaan met een leesmarathon. In zelfgemaakte tentjes lazen de kinderen in hun favoriete boek. Wat een feest om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden in het lezen.

Het thema van de Kinderboekenweek is Reis je mee? http://www.kinderboekenweek.nl

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuws per mail

Vul je mailadres in om in te schrijven voor e-mail alerts

Voeg je bij 393 andere abonnees

Contact

Prinses Margrietschool
Dennenweg 4
8881CJ West Terschelling
Tel.: 0562 - 79 80 04
e-mail sturen

Kalender

december 2019

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31