Maand archief

Inspectie rapport

Openbaar Onderwijs Terschelling

Kernconcept Groei en Leven

Vanmorgen stond het Kernconcept Groei en Leven centraal. In de onderbouw hebben de kinderen met blokken het skelet van het menselijk lichaam gebouwd, de beer maar ook klasgenoten verzorgd en op de kralenplank figuren gelegd. De kinderen van gr. 4 t/m 8 hebben samengewerkt aan proefjes, zoals reactiesnelheid en eigen hartslag meten, hoe werken de spieren van de hand en de werking van het oog. Met als doel functies van bijv. de longen, zintuigen en hersenen onderzoeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Kernconcept groei en leven

Deze week zijn we gestart met het derde kernconcept van dit schooljaar: groei en leven. De focus zal vooral liggen op de kernvraag: Hoe werkt ons lichaam en dat van dieren en planten? Daarom hebben we eerst met elkaar gekeken wat we eigenlijk al weten. Het resultaat hiervan ziet u op de foto’s. Vervolgens gingen de kinderen vanuit de aanwezige kennis bij zichzelf te rade wat er dan voor vragen leven. Deze hebben ze opgeschreven en hiermee kunnen we na de voorjaarsvakantie aan de slag. In groep 4/5/6 hebben we ook nog bedacht wat er allemaal kan groeien. Dit leverde prachtige gesprekken op. Want een boom groeit, maar gevoelens groeien ook. Denk maar aan liefde zei een leerling, je gaat steeds meer van iemand houden.
Na de vakantie mogen de kinderen iets meenemen wat bij ons in de klas kan groeien. Benieuwd wat er gaat komen!

Afsluiting kernconcept Communicatie

Ter afsluiting van het Kernconcept communicatie werd er een open podium georganiseerd voor en door de kinderen van de Prinses Margrietschool. De kinderen presenteerden aan elkaar wat zij tijdens dit kernconcept hebben geleerd over communicatie. Zo werkten de groepen 1/2/3 over gebarentaal en de post; zij schreven een brief aan zichzelf die ook echt verstuurd werd. De groepen 4/5/6 verdiepten zich in de geschiedenis van communicatie en telefonie. Groep 7/8 richtte zich op beeldende communicatie d.m.v. een gastles over grafisch design, ze ontwierpen een communicatiemiddel van de toekomst en maakten daar reclame voor. Ook schreven zij brieven naar een andere school in het kader van schriftelijke communicatie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat een feest: de voorstelling ‘Van alles op het strand’, met de kinderen van de groepen 1 t/m 4 van alle scholen op het eiland, was een groot succes! Ouders en andere belangstellenden kwamen massaal naar de gymzaal op West. Daar zongen de kinderen de sterren van de hemel onder begeleiding van Janny Cruiming. Aanstaande vrijdag, 31 januari, wordt de voorstelling opgevoerd met de kinderen van de groepen 5 t/m 8 in de Tonnenloods (zie foto). 

gastdocent grafisch vormgeven en typografie

Afgelopen week heeft gastdocent Matthieu een les grafisch ontwerpen gegeven aan de kinderen van groep 6, 7 en 8. De kinderen hebben geleerd wat grafisch ontwerpen en typografie is en hebben zelf een affiche ontworpen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Kerstmarkt 7 december

Beste ouders,

Hier een bericht van de ouderraad!

Aanstaande zaterdag staan wij op de kerstmarkt bij Zus van 14.00-17.00 uur. We verkopen o.a. heerlijke pofkes,

mooie decoraties voor de feestdagen en leuke cupcakes voor de vogels! Ook hebben we een verloting: de winnaar

krijgt een mooi versierde vogeltaart mee naar huis!

Met de opbrengst willen we graag leuke activiteiten voor de kinderen organiseren. We hopen op een grote opkomst, kom gezellig langs!

Tot zaterdag

Opening SPOT ON! expositie

In de link hieronder de uitnodiging voor de opening van het kunst project SPOT ON!

 

Spot ON expositie

Kunstproject NextLevelScholen Spot On

In het teken van het NextLevelSchool project SPOT-ON hebben we met de groepen 4 t/m 8 gewerkt aan een kunstwerk waarin de beleving van je woonomgeving is verwerkt. De uitwerking is een eilander reliëf van hout, gemaakt door gr 7-8. Daarin is informatie verwerkt uit interviews die kinderen uit gr 4-5-6 hebben afgenomen met o.a. een verkeersleider van de Brandaris, de milieujutter en een havenmeester. De kunstwerken van alle NextLevel Scholen worden vanaf 10 december 2019 tentoongesteld in de Blokhuispoort in Leeuwarden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Opening kernconcept COMMUNICATIE

Maandagmiddag 11 november

Om ons nieuwe kernconcept -communicatie- te openen speelden alle kinderen van onze school spelletjes met elkaar. Spelletjes als pictionary, hints, wie ben ik, geblinddoekt over een lijn lopen, een bouwwerk van Lego nabouwen zonder dat je het ziet etc, lieten de kinderen ervaren hoe belangrijk communicatie is. De komende 10 weken gaan we met dit Kernconcept aan de slag.

Het werken met kernconcepten is een aanpak voor wereldoriëntatie die veel ruimte laat voor leerlingen en leerkrachten, waarbij doelgericht gewerkt wordt aan het krijgen van inzichten. Vakken als aardrijkskunde, natuur&techniek en geschiedenis worden niet meer als apart vak gegeven, maar komen samen binnen de thema’s van de kernconcepten. Ook worden de 21e eeuwse vaardigheden en creatieve vakken geïntegreerd. Samen met leerlingen richten we een leeromgeving in met allerlei uitdagende werkvormen, activiteiten en leerbronnen.

Nieuws per mail

Vul je mailadres in om in te schrijven voor e-mail alerts

Voeg je bij 394 andere abonnees

Contact

Prinses Margrietschool
Dennenweg 4
8881CJ West Terschelling
Tel.: 0562 - 79 80 04
e-mail sturen

Calender

mei 2021

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
 • Doden-herdenking met de leerlingen van groep 7/8
5
 • Bevrijdingsdag
6
7
8
9
 • Einde meivakantie
10
 • Luizenpluis
 • Toetsweek
11
 • Zwemmen 3/4
12
13
 • Hemelvaarstdag alle kinderen vrij
14
 • alle kinderen vrij
15
16
17
 • Nacontrole luizenpluis
 • Toetsweek
18
 • Zwemmen 5/6
19
 • schoolvoetbal toernooi
20
21
 • Kleuterspelfeest
22
23
 • Eerste Pinksterdag
24
 • Tweede Pinksterdag alle kinderen vrij
25
 • Studiedag 7 alle kinderen vrij
26
 • Toetsweek
27
28
29
30
31